Episode Transcript
Lars Nielsen (00:01)
Så starter vi lige. skal lige sådan der. Yes! Velkommen til BlivSet.online. I dag handler det om branding for solo founders. Hvordan man bygger et stærkt brand og skiller os ud fra mængden. For at hjælpe mig med det her, så har jeg inviteret Anders Eiler med i studiet. Han er grundlægger af helpdesk værktøjet Herodesk og han vil dele sine erfaringer med branding i en bootstrapped virksomhed. Velkommen til Anders.
Anders Eiler (00:29)
Mange tak. Tak fordi jeg har fået lov være med.
Lars Nielsen (00:33)
Anders, det er jo helt typisk sådan nogle podcasts her, og jeg skal ikke være anderledes, at vi lige giver gæsten mulighed for at introducere sig selv. Så kan du ikke lige give mig en introduktion til, hvem er Anders, og helt sikkert også, hvad er Herodesk?
Anders Eiler (00:49)
Jo, jamen Anders, han er jeg. Jeg er iværksætter og først og fremmest. Så er jeg produktmand, og jeg er programmør, jeg er udvikler, jeg er softwareudvikler. Så alt det her med at snakke omkring marketing og founder-led sales og alt det her. Det er mega spændende, fordi det noget, sådan lidt har lært hen af vejen, kan man sige. Det er i hvert fald ikke den baggrund, jeg kommer fra. Det er jo en baggrund, hvor at Herodesk er nu det tredje start-up, som jeg er med i. Jeg håber også, bliver det sidste. Det er i hvert fald ambitionen med projektet.
Jeg håber, et projekt, kan have i rigtig mange år. Og hvad har jeg lavet tidligere? Som sagt, jeg har haft to andre startups. Det seneste, var Meebox, havde med en makker engang, solgte vi i december 16. Hvorefter jeg var en del af det der, i dag hedder Team.blue . Jeg havde ansvaret for DanDomain-webshoppen, som er Danmarks næststørste webshop-system efter Shopify. Ikke? Der kører rigtig mange 1000 webshops på den platform.
Så det en rigtig spændende rejse med at være der i fem år fra start som udviklingschef og så faktisk komme over og blive salgsdirektør for det område af virksomheden. Så stoppede jeg derfor et par år siden nu her til januar, så var det to år siden. Brugte lidt tid på at finde ud af hvad der så ske. Jeg fandt ret hurtigt ud af at jeg gerne være i værksætter igen. Jeg vil gerne have mit eget igen. Det det der føles rigtigt for mig.
Og så skal man jo finde et eller andet at lave. En ting er, man har ambitionen, når man gerne vil være iværksætter og gerne have sit eget firma. Jeg den drøm, tror jeg, mange, der godt kan identificere sig med. Men desværre kommer det selvfølgelig, så du skal til finde ud af, du rent faktisk gerne vil lave, og hvordan du gerne vil lave det. Så jeg havde sådan lang periode med overvejelser omkring, hvordan man skulle gå til det. Altså, man kan sige, jeg vidste jo rimelig hurtigt.
Okay, jeg skal være selvstændig igen, jeg vil gerne have mit eget. Jeg også gerne lave noget software, det synes jeg er rimelig spændende. Det også det, synes, er sjovt, og som jeg er god til. Jeg vil gerne lave noget B2B, det er også den verden, kommer fra og har gjort i mange år, så det er følte ligesom komfortabel der. Og så, man kan sige, da jeg var i DanDomain, der snakkede jeg jo med hundredevis af webshops, så det de samme tre ting, de alle sammen bøvler med. Det fragt, det betaling og det kundesservice.
Og det jo ikke fordi der ikke findes andre kundeservice systemer derude, der findes faktisk en del forskellige fællesnævner for dem. Enten så er de som regel ret dyre eller ret komplicerede at arbejde med. Så tanken om at prøve, jeg var til et arrangement her for et par uger siden, hvor ham der havde arrangeret det, lavede en præsentationsrunde der, og så var 15 deltager. Og så sagde han, og Anders han er fuldstændig vanvittig, fordi han har kastet sig ud i det mest blodrøde marked, man kan forestille sig, nemlig Helpdesk Software.
Og det er måske ikke helt forkert, men jeg tror også på, at der er fordele og ulemper ved alting, og hvis man vælger at kaste ud i et blodrødt marked, har du den fordel, at du behøver ikke skulle uddanne kunderne i, du laver. Så skal du sådan set bare være bedre og eller billigere end de andre. Og nu siger jeg bare, fordi det lyder nemt ikke, men tilgang har ligesom været at prøve at bygge noget, er simpler og billigere end alternativerne, og så få det ud at leve.
Det var en lang intro, men det er sådan en tankerne bag, hvordan jeg lige kom med i gang med det her.
Lars Nielsen (03:51)
Inden vi lige kaster os over det, som vi skal tale i dag om branding, så sagde du en ting i din introduktion, som jeg synes er ret interessant. Det er det her med, siger, at du har bygget nogle startups før, og du håber, det her bliver den sidste. Det er netop noget, jeg har hørt fra andre, som har prøvet bygge nogle gange før, og så siger de, okay
Anders Eiler (04:09)
Ja.
Lars Nielsen (04:19)
Nu vil jeg prøve gøre det helt fra bunden af, og så beholde den forhåbentligvis for evigt. Kan du ikke lige prøve fortælle mig lidt om dine tanker om hvorfor du siger, det her forhåbentligvis er det sidste?
Anders Eiler (04:33)
Jo, og det er jo mega personlig ting. Altså det noget man skal gøre op med sig selv, det er også altså... Når jeg snakker om det, så kan jeg virke sådan meget... idealistisk, er måske ikke det rigtige ord, men meget firkantet omkring det. Men det også fordi jeg har brugt lang tid på at tænke over, det rigtigt for mig. Og derfor det også vigtigt for mig at starte med at sige, at jamen, man skal gøre op med sig selv.
Hvad er det rigtige for den måde, gerne vil arbejde på, leve på, alting. Og det ikke fordi det ene er mere rigtigt eller forkert end det andet. Det bare to forskellige veje at gå. Og man kan sige, nu har jeg prøvet at bygge en virksomhed og sælge en virksomhed. Jeg har prøvet at arbejde i en virksomhed og være aktionær i en virksomhed, der var kapitalfondsejet. Med alt hvad det indebærer på godt og ondt, fordi der er jo fordele og ulemmer ved begge dele. Men nu har jeg ligesom været igennem den rejse, og så kan jeg også mærke, okay, nu kan jeg faktisk godt tænke mig at prøve at bootstrappe en virksomhed.
Kør den op fra bunden uden at skulle rejse penge uden at skulle have penge ind udefra og så acceptere at ja det betyder at tingene tager formentlig noget længere tid men til gengæld så er det også en rejse hvor jeg står kun på ansvar over for mig selv altså jeg har ikke nogen penge udefra jeg har ikke nogen investorer, aktionære eller noget andet hvor jeg ligesom skal stå på mål over for dem fordi man kan sige det du vælger at tage imod en anden mands penge jamen så arbejder du indirekte for ham kan man sige
Så det er sådan nogle af tanker, har gjort, så er der også nogle personlige ting. min hustru, jeg, venter vores første her til slutningen af januar, Så jeg kunne måske godt tænke mig ikke at arbejde 70 timer om ugen mere. Så der er også nogle ting, der spiller ind der. Så det er jo egentlig, at jeg kunne godt tænke mig. Altså min ambition med Herodesk er jo ikke heller ikke, fordi det er en hemmelighed. Jeg håber jo, at hvis vi om fem år, vi kan være en 10-12 mand og lave en 30-40 stykker på toppen, så er det faktisk rigtig, rigtig fint.
Så man kan sige, at ambitionsniveauet er ikke og skal være 200 mand og lave 500 millioner. Det er ikke ambitionen. Jeg vil gerne prøve at bygge en sund virksomhed, der er fed at arbejde i med nogle mennesker, jeg godt kan lide at arbejde sammen med, og jeg synes, er fedt. Og så kan vi forhåbentlig også tjene nogle penge på vejen. Det er sådan en udgangspunkt. Det er i de tanker, har gjort mig omkring det.
Lars Nielsen (06:36)
Det tager jeg meget godt ind i dem, som jeg har hørt sige det samme. Det det her med, de har prøvet at bygge noget. De har taget noget kapital ind, eventuelt helt solgt virksomheden. Og det her med, så ser de deres barn, hvis vi kan kalde det det, det er jo tit sådan, er med founder. De ser deres barn blive til noget, som de ikke havde forventet, eller ikke tage den rute, de gerne ville tage med det. Og så nu hvor...
Anders Eiler (07:03)
Jo, men det håber jeg også, har
gjort op med sig selv, fordi hvis du sælger din virksomhed helt eller delvist, så aflever du nøglerne. Og på det tidspunkt skal du gerne have gjort op med dig selv. Nu er ikke længere dig, bestemmer. Jeg tror for mig, der er også nogle virksomhedstyper, der kræver, at du har en masse kapital for at komme ud over rampen. Hvis du skal udvikle helt ny teknologi, eller hvis du er i det blue ocean, hvor det handler om at sætte sig først på markedet, så kræver det bare sindssygt mange penge at komme ud over rampen og etablere sig en masse steder på samme tid. Der er nogle forretninger, hvor det er lidt af nødvendigt at have en masse kapital.
Hvordan man så rejser det, er en helt anden sag, hvor det er en nødvendighed. Jeg har også forsøgt at indrette det her på en måde, hvor det kan lade sig gøre uden behov for at skal ud og hente en masse penge.
Lars Nielsen (07:44)
Det synes jeg er en ret interessant tankegang, når man har prøvet gamet og startet noget, hvor man har gjort sig tanker fra starten. at sige, vi kan bootstrap hele vejen igennem, eller for dem, ikke kender udtrykket bootstrap derude, så betyder det at skalelere sin virksomhed, vækste sin virksomhed eller starte sin virksomhed, for den sagde skyld, uden at tage ekstern kapital ind.
Men tilbage til det med brandingen, Anders. Inden vi gik on air her, så sad vi lige kort og talte om forskellen på du og jeg som person, hvor du har en meget struktureret tilgang til tingene. Jeg har lidt en popcorn-hjerne, der er ikke specielt struktureret. Jeg forsøger mit bedste. Men jeg kunne godt tænke mig at høre lidt omkring helt fra starten af.
med i Herodesk også lige fortælle os lidt om, hvor lang tid det er siden, hvilken tanker gjorde du dig omkring branding, og hvilken tilgang har du haft omkring det?
Anders Eiler (08:44)
Ja, så produktet blev lanceret 4. september 2023. Så vi har været online i 14 måneder og 12 dage. Så det er stadigvæk nyt, hvor mange der mener det, synes jeg selv det er. Det startede jo med, altså det var tilbage i forsommeren 2023, at jeg fik idéen til at teste af, brugte nogle et par måneder på, ud af, kan i hovedet bygge noget, virker. Det kunne jeg godt, og så lancerede da jeg det, jeg følte, jeg lige præcis havde nok til kunne tillade mig at tage lidt penge for det.
Og man kan sige, i forhold til at gå til markedet, jamen... Så jeg konkurrerer jo. Så jeg har to typer konkurrenter i virkeligheden. Den ene, det er et alternativ. Det er dem, der sidder og nosser rundt i Outlook og glemmer at markere mails er udlæst. Og så har de Facebook-Messenger, har på telefonen og sådan noget. er sådan lidt ustruktureret kaos. Hvor at især når du bliver med flere end bare dig selv. hvis man sidder i en emailklient og skal forsøge at håndtere kundeservice på den måde, det fungerer bare ikke.
Så man kan sige, dem der kommer jeg ind og skal vise dem en helt ny måde at gøre tingene på. Det er sådan ok at gå til det. Udfordringen med den målgruppe er, at de er ikke klar over, er et alternativ. Så de sidder ikke og søger på helpdesk løsning til webshop eller whatever. De har ikke noget demand derude. De kommer ikke ud og leder efter det. Så der du altså nødt til gå ud og sparke døren ind og præsentere dem og sige...
Kære kunde, der er faktisk den her mulighed. er mega spændende, det virker sådan og sådan, det gør sådan og sådan for dig. Er det noget du har lyst til høre mere om? Så kan jeg der er man nødt til at skyde og sparke en dør ind. Så er der den anden segment, det dem der allerede har en løsning. Det dem som der har sådan nogle løsninger som Intercom, Zendesk, Georgias, Freshdesk alle dem der er. Der er jo i spandevis af meget store, veleetablerede, meget dygtige amerikanske selskaber, som der har lavet den her type produkter. Du kan ikke vinde over dem på Google Ads.
Jeg gider ikke engang prøve. De betaler rask væk i 100 viser kroner for et enkelt klik. Så den kanal gider jeg ikke engang gå ned ad. Så man er nødt til ligesom at finde på noget andet. Og min tilgang har været at...
Jeg tror på, at folk kan bedre identificere sig med et brand, der et ansigt på. Og indtil for fem uger siden, der var jeg den eneste ansatte i firmaet, så der var ligesom også kun mig. Så det her med at kunne fortælle den her historie om stifteren, og kunne fortælle bare del ud af rejsen. jeg gør det på LinkedIn. Jeg har fundet ud af, at jeg er god på skrift.
Jeg er lidt i gang med at udforske videoer også, jeg ikke nået så langt, da jeg bruger det aktivt det nu. Men på skrift, det fungerer ret godt for mig. Så det her med jævnligt fortælle omkring rejsen, hvad bøvler er med lige nu, hvad fungerer godt, hvad fungerer skidt, hvad overvejelser, gør jeg og sådan noget. Det der ret mange, kan identificere sig med. Det er jo ét ben til at komme ud til nogen og skabe noget opmærksomhed omkring ens produkt. Og så kører jeg rigtig meget topfundet annoncering.
Helt over i toppen, hvor rent branding fortæller hvad det er, og gør opmærksom på at det findes. Fordi dem der har en løsning i dag, ved jo godt hvad det drejer sig om. Og der tror jeg så også på, hvis du kan vise dem, at der er et alternativ her, fungerer sådan og sådan. Det har i hvert fald fungeret ok i forhold til at få booket nogle møder ind.
Lars Nielsen (11:53)
Jeg havde Kasper fra det, hedder Sparkforce i podcasten her i sidste uge. Han talte rigtig meget omkring det her med personlig branding. Altså det med at sin egen person og være lidt mere personlig i sin brandingstrategi. Er det også noget, har gjort, og har du gjort det bevidst? det her med, at der er Anders Eiler, og som du selv siger, du har prøvet det før, hele det her game.
Der er folk der kender dig i vise segmenter, versus Herodesk Desk. Så har du to strategier på noget personligt og noget, som er specifikt mod Herodesk Desk.
Anders Eiler (12:24)
Ja.
Det har jeg ikke, fordi det er jo det samme. Prøv høre, når du er founder, så er dit personlige brand og din virksomhed, det smelter fuldstændig sammen i den første håndfulde år. Altså du kan ikke skille det der ad. Så for mig, er en og samme ting. Jeg tænker selvfølgelig over, hvad poster jeg på min personlige LinkedIn og hvad poster jeg på firmasiden. Det er der både, der er noget rent lavpraktisk i, hvor mange følgere der hvor stor reach er der, hvor mange ting er ud til, det jeg poster.
Hvad hører jeg til, hvor? Altså den block jeg kører på LinkedIn, den Square One block som jeg kører på LinkedIn, den kører på min personlig, fordi det er jo min rejse jeg fortæller om det er, og prøve at give et indtryk i, hvordan det er, og jeg bygger den her virksomhed. Det hører jeg jo ikke til på virksomhedssiden. Omvendt men kan man sige, når der kommer en ny feature jamen så poster det på virksomhedsstiden, og så kan jeg dele det på min egen side og sådan noget bagefter. Men altså, jeg tror når man er founder på den her måde, så smelter fuldstændig sammen.
Lars Nielsen (13:30)
Men selvom det smelter sammen, siger du også, eller det der, for det er jo hørt at sige, at du har også en klar strategi på, hvad tilhører Anders Eiler private og hvad tilhører Herodesk i forhold til hvad man poster hvor eller...
Anders Eiler (13:41)
Ja.
Jo, men folk de... Altså jeg tror på, at man identificerer sig lidt med et ansigt. Altså med den gode historie. Så det der med, jeg også vælger at være ansigtet på det, selv fortælle om, også i mere detalje, end der er måske mange andre, gør. Jamen det tror jeg på, at folk de kan... Hvad hedder det? Spejle sig i. De synes det er spændende, de vil gerne følge med i det.
Lars Nielsen (14:10)
Og når du siger det her med at følge med i en af de ting, som jeg selv frygter, nu jeg jo selv kan man sige solo-founder eller kører min egen virksomhed og prøver også det her med at bygge et brand op og ved også, skal bruge min person. En af de ting, jeg frygter mest, det den her med at fejle i de ting, man gør, altså sådan noget med at...
Gør noget dumt, gør noget forkert, kom til at sige noget, som kan backfire mod mig. Hvordan har du med den del?
Anders Eiler (14:41)
Hmm.
Jeg har ikke noget imod. For det første, bare kom ud over rampen. Bare kom ud over rampen. Få tingene lagt online. Consistency. Det der med at være ihærdig og blive ved. At du skriver noget en gang, og så er der en fejl. eller andet, det der sgu ikke tager sig af eller tænker over. Det her med at komme til at gøre noget forkert. Jamen, hvad er rigtigt og forkert? I min verden handler det om, at skal kunne se mig selv i øjnene, når jeg kigger mig i spejlen om morgenen.
Det det, er vigtigt for mig. Jeg har nogle holdninger til nogle ting, og det er måske ikke alle, er enige i dem. Det er også okay. Jeg har ikke for forsøge at være venner med alle. Jeg er her for forsøge at fortælle omkring, hvordan jeg gør det her. Det er værne sagt, skal man selvfølgelig være en idiot. Man må godt lige tænke sig om, og så selvfølgelig opføre sig ordentligt og sådan noget. Men det er jo heller ikke formålet, at man skal være venner med alle. Hvis du forsøger det, så tror jeg også, bliver ligegyldig gro pladder. Så kan du sgu gøre lige meget. Du har nogle holdninger, jeg har nogle holdninger.
Få dem ud at leve, jo derfor vi er her, det er også en del af at sit eget ansigt på det. Jeg synes et konge eksempel på det, er Martin Thorborg. Altså det en mand med holdninger, og han er ikke bange for dele ud af dem, og så kan man lide dem eller lade være, men det virker.
Lars Nielsen (16:00)
Jeg kan godt lide, tror, har et du er min i den. Skal jeg lige huske, hvorfor jeg taler rigtigt her? Femte eller sjette optagelse med podcast. Og det tredje gang Martin Thorborg bliver nævnt i min podcast som eksempel.
Anders Eiler (16:13)
Det viser
bare, at han gør noget, er fuldstændig... Altså, ud over at de har et super godt produkt, det med Dinero, så viser det også bare den måde, kører sin personlige branding på. Det virker utrolig godt.
Lars Nielsen (16:24)
Ja. Og jeg vil også sige, jeg er også selv personlig fan af ham. Igen som du siger, han har en holdning, og det ikke altid jeg er enig i hans holdning. Men han er god til at komme derud, han er god til at få det sagt, og igen, han er fuldstændig ligeglad med, han siger. Altså han siger, er det er han. Ja.
Anders Eiler (16:42)
Han er hvert fald liget med, hvad folk synes om det. Jeg
tror på lidt, som jeg sagde før og nu. Jeg kender ikke Martin, så det skal ikke lyde som om, kan tale på hans vegne på ingen måde. Men jeg kunne forestille mig, at han selvfølgelig kun siger ting, han selv kan stå indenfor. Men om folk er så enige eller ej, det er så straks en anden sag jeg.
Lars Nielsen (16:56)
Ja.
Anders Eiler (17:00)
Jeg tror meget, det her founderled er blevet en hel term. Det her med, at du har en founder, stiller sig for os og bruger sit personlige brand og ansigt til at få virksomheden frem. Jeg tror, handler meget om at finde sin egen stemme og også turde at have Jeg har lydet så dumt, at have noget kant. altså... sin egen stemme og sige ting, som man mener, man må også have nogle holdninger og også nogle holdninger, som folk de jo enige i. Det tror jeg, betyder rigtig meget.
Lars Nielsen (17:27)
Ja. Nu er du jo en bootstrap virksomhed. Og med medmindre man har lavet en gigantisk exit med et par milliarder på kontoen, men der kan selvfølgelig også gøre det, men med mindre man har gjort det, så kører man jo alt andet lige på et stramt budget. Har du gjort det nogen konkrete tanker fra starten af i forhold til marketingdelen og det her med brand sig?
Anders Eiler (17:32)
Hmm.
Lars Nielsen (17:53)
Når du siger, du selv bruger LinkedIn rigtig meget, er jo altan lige gratis med mindre, man betaler for en LinkedIn-profil. Men har du gjort det nogen tanker omkring, de strategier, der er gjort kontra budgettering
Anders Eiler (18:07)
Altså man kan sige helt generelt, og det er jo lidt ironisk det her, men sådan helt generelt så er jeg blevet fucking allergisk overfor at bruge penge på andre folks software as a service. Det er jo lidt ironisk fordi det er jo præcis det jeg laver og selv sælger, Men hvis du render stacken igennem og kigger på den gennemsnitlige tech iværksætter, B2B iværksætter eller webshop eller alle mulige andre, den er værksætter, hvor mange forskellige abonnementer til forskellige stykker software as a service har jeg faktisk og jeg betaler for i for.
Mit yndlings eksempel er Slack. Jeg kommer ikke til at købe og bruge Slack i den her virksomhed. Jeg nægter simpelthen at betale for det. Dels fordi at nu kører vi på Googles Work Suite. I stedet for Office 365 så kører vi Googles Suite fordi det har jeg en præference for. Der har du et værktøj, der følger med til at Googles chat, der kan fuldstændig det samme og fungere rigtig glimrende.
Så vil jeg da bruge det, så gider jeg ikke betale for ekstra en værkstof til det. Så generelt sådan en holdning omkring, at når dagen er om, så det eneste du i virkeligheden 100 % kan styre, dine omkostninger. Så sørg for at have fokus på dem, fordi den dag du løber tør for cash, så er game fucking over, og så kommer du ikke tilbage igen. Så det med at have styr på sine omkostninger, og lade være med binde sig op på for mange faste omkostninger, det har jeg tænkt rigtig meget over. Og så i forhold til branding, sådan helt specifikt, så er jeg som jeg før været meget opmærksom på, hvad er der muligheder, hvad...
Hvad er det for et konkurrentlandskab, kigger ind i? Google ads er nok ikke der, skal bruge det meste af min energi. Der får jeg i ikke ret meget fra pengene. Så jeg forsøger jo at lave nogle andre ting, kan hjælpe mig at få navnet ud at leve. Jeg har sådan tre kanaler, som vi kører på lige nu. Den ene er jo selvfølgelig det jeg gør her, mig selv.
podcast, LinkedIn, alt hvad jeg kan. Altså som jeg også sagde i da vi inden vi trykkede play. Alle muligheder jeg kan få for få lov at være med nogle steder og dele ud af det jeg ved og kan, men også fortælle omkring hvad det er jeg laver, det tager jeg da imod med kyshånd. Selvfølgelig gør det, det skal man da gøre som founder. Det den ene kanal, så har jeg den kanal der hedder topfunnel Annoncering, er primært på sociale medier. Rigtig meget Facebook, Instagram, Snapchat lige nu. topfunnel Annoncering branding gør
hører
opmærksom på, vi findes, kan vi se, at det virker rigtig godt med videoer. Som en korte videoer. Vi har tre forskellige videoer af 25-30 sekunder varighed. Det fungerer sindssygt godt. Vi har en klik CTR på over en procent på de topfunnel annoncer. Det er ret godt. Og så sidste, det er telemarketing. Jeg har simpelthen et bureau på, der ringer kold canvas rigtig mange timer om måneden med henblik på at booke møder ind.
Alle som starter B2B Software as a Service har en drøm om at bygge en virksomhed med to afdelinger. Et produktteam og et growthteam. Produktteamet udvikler et fedt produkt. Growthteamet får en masse kunder ind og så onboarder de sig selv og så kører det. Virkeligheden er i midlertid bare, ikke sådan, fungerer slet ikke når du starter op. Jeg tror på, at de første 500 kunder kommer vi til at onboarde mere eller mindre manuelt. Det er også okay, fordi det er også en kæmpe læringsproces. Men det her til telemarketingsbureau.
De ringer ud til en masse virksomheder, vi har identificeret sammen, hvor jeg tænker, jeg tror at vi kan gøre en pisse fed forskel for dem med det her produkt. De ringer ud, præsenterer, de bliver godt trænet, præsenterer, hvordan det virker, hvordan det koster, og i lyst til en præsentation med vores stifter Anders. Og så siger de ja eller nej til, eller hvis de siger ja, så bliver der booket en møde ind i min kalender, og så tager jeg et demo møde med kunden derfra. Så der er rigtig meget håndholdt salgs-onboarding-arbejde, men...
I hvert fald til den her type virksomhed, jeg tror bare, er en nødvendighed. Jeg tror ikke du, slipper udenom. Slet ikke i en opstartsfase. Og så er det klart, med tiden håber jeg på, at vi kan blive så dygtige i vores produktudvikling, at kunderne de i højere grad er i stand til selv at onboarde og alt det her. Men jeg tror også, at der er et rigtig stort segment af kunder i det her marked, som måske ikke har lysten eller evnerne til selv at blive onboardet, men skal have noget hjælp til at komme i gang. Så det er de tre. Det er blevet et lang rand igen, men det de tre.
Lars Nielsen (22:08)
Hahaha!
Anders Eiler (22:10)
kanaler jeg bruger i forhold til markedsføring og har tænkt meget over hvordan vi bruger penge close fordi som du siger det er bootstrap jeg har penge med på arbejde hver dag så der ikke uendelige penge vi skal faktisk tænke os rigtig godt om i forhold til hvordan vi bruger de penge der er og der kan vi bare se, at telemarketing der kan vi regne tilbage og sige jamen det er så mange timer de skal ringe for da gennemsnit kommer en ny kunde og en kunde har så stor værdi for os vores øvrige aktiviteter
Det er lidt mere holistisk tilgang til, hvis man kan sige sådan, fordi det er sindssygt svært at attribuerer B2B-salg og kompeteringer, fordi brugeren er tit ikke den samme som køberen. Så der er nogle udfordringer med attribueringen, så det er lidt mere holistisk, hvor vi spørger kunderne, hvordan fandt du os, og så holder vi det op imod de øvrige i data, vi har. Men man kan se vores top-fundannoncer, det fungerer også ret fint lige nu.
Lars Nielsen (23:02)
Jeg har lige en række spørgsmål til det her. Så lad os lige tage den første. Og det er bare lige til dem, hører podcasten derude, som ikke er måske inde i nogle af de her fagtermer med Anders. Kan du ikke, nu har brugt det en par gange, her udtryk, det hedder top funnel. Kan du ikke meget kort bare lige forklare, hvad er top funnel?
Anders Eiler (23:06)
Jeg deler også bare ud, så bare kom med det.
Ja.
Jo, det er også... Det er ikke engang ret længe siden jeg selv lærte det, hvis jeg skal være helt ærlig. Fordi som sagt, jeg har jo produkt- teknik-baggrunde. Det er jo af nød, at jeg er gået begyndt at nørde lidt ind i marketingdelen. Det handler om branding, det handler om awareness, det handler om at komme ud og vise, der er en virksomhed, hedder det her, der laver det her. Så formålet er ikke nødvendigvis at få dem til at købe noget med det samme formål. Det er heller ikke, at de skal skrive sig op til et nyhedsbrev eller noget. Formålet er bare...
De skal vide, eksisterer. De skal vide, vi er her. Og så kan de klikke sig ind på de her annoncer, laver. Så de kan komme med i et retargeting flow senere. Eller hvis I vil tage interesse på den første annonce, så kan I tage et nyt flow. Hvor så er det hensigt at få dem ind på hjemmesiden og oprette en konto. Eller hvor vi kan gå lidt mere dybere i, er det, så produkter kan løse. Så vi starter jo helt bredt med at sige. Du har en virksomhed. Jeg har produkt og kundeservice. Vi kan løse det her problem for dig.
Og det kan de så sige, det er spændende eller ej. Og hvis I synes det er spændende, så kan vi så gå lidt mere dybt i, vi kan løse det specifikt med integration til Shopify og Magento og DanDomain. Vi kan løse det med Messenger og Instagram-integrationer, og vi kan gøre sådan og sådan, at vi har de her funktioner. Lidt mere detaljert på, hvordan er det så, at vi løser tingene. Og det jo så der, hvor vi gerne vil have dem til at klikke sig ind, eller book et møde med os, eller gøre en eller anden handling, der bringer dem tættere på at blive kunde hos os. Og så til sidst vores retargeting, som er...
Det The Final Punch, hvor vi sætter ind med det sidste salgsargument, som forhåbentlig gerne skal få dem til sige, de skal faktisk bruge det her.
Så det er sådan en hel, altså det en hel simpel dag. Der er de der tre trin der ikk også. Men man prøver at starte helt bredt og så snævre man længere og ned mod og forhåbentlig give en eller anden form for købsignal vi kan reagere på.
Lars Nielsen (25:13)
Altså man har det, hedder top funnel, mid funnel og bottom funnel. Hvis vi skal bruge de smarte termer i hvert fald. Altså jeg vil faktisk sige, jeg kommer med sådan en god vestjysk baggrund. Jeg sætter lidt nærere, jeg sidder ikke og siger, jeg altid lykkes med det. For nogle gange bliver man lidt grebet af, det her med, kan have en masse smarte udtryk osv. Men jeg sætter faktisk lidt en ære i at prøve at...
Anders Eiler (25:20)
Der er du meget skarper jer, det ved jeg ikke opmeldet om.
Lars Nielsen (25:43)
for tingene danskificerede. Og det er danskificeret, at udtryk jeg selv har fundet på. Altså for eksempel, et af mine store tanker lige for tiden, er at få danskificeret udtrykke growth hacking.
Anders Eiler (26:00)
Ja, ja.
Lars Nielsen (26:01)
Hvor sådan lidt væksthacking, den lyder lidt dumt, sådan noget med serier, kunne lave et dansk udtryk for det. Nå Anders, nu må...
Anders Eiler (26:10)
Jeg har
sgu ikke lidt godt bud på stående måske.
Lars Nielsen (26:13)
Ellers sender du det bare til mig, jeg vil gerne have det ind. Spørgsmål nummer to. var den her, siger, når du har noget telemarketing, der sidder ringer ud. Jeg synes, var helt genialt, det du sagde med, at de spørger folk efter, har du mu - eller har du lyst til at tage en gennemgang af produktet med vores founder? Netop det her. Er de bevidst, at man gør det? Fordi folk, kan jo altid godt lide, at det er founderen selv, som sidder der, eller
De føler lidt en ære i, ej har han virkelig bruge tid på at vise mig det? Er det bevidst, du bruger det udtryk?
Anders Eiler (26:50)
Ja 100 %
Jeg har brugt rigtig meget tid på at identificere hvem de ringer til Det er klart hit-raten sådan noget telemarketing Altså min anbefaling når det kommer til telemarketing Med mindre du sætter forsikringer eller mobil abonnementer så skal du betale dem på timepris og ikke på resultat eller antallet booket møder Fordi du har ikke tid til alle de møder de bukker ind, hvis de bliver bukket på resultaterne. Fordi så booker de ravl og krat ind til dig Jeg vil hellere have halv så mange møder eller en tredjedel så mange møder, men så er de super relevante
Så jeg har brugt meget tid på at give dem en god leadliste, fordi skrald ind, skrald ud, giver sig selv. Sørg for, de har en god leadliste ringe på. Jeg har brugt meget tid på at simpelthen træne dem. De to, har til at sidde og ringe ud, har jeg lavet demoer. Samme demo, som jeg giver kunderne, har jeg givet dem, så de ved i dybden, hvad er produktet, hvordan virker det, hvad er det for en værdi, kan skabe for kunderne. Så de kan svare på de her spørgsmål og screene dem allerede i det første kald. Og så brugte jeg meget tid på, hvad det er for nogle ting, de skal slå på i kaldet.
Jeg har ikke lavet script til dem, jeg vil ikke blande mig i, hvordan de kører kaldene er de 100 gange så dygtige til som jeg er. Men jeg ved hvad er for nogle ting, som kunderne reagerer positivt på i de her dialoger, det er her bit, må mig fokusere på. Og så selvfølgelig sige det som det er, jamen de ringer og præsenterer og booker ind, og så kan de få et møde med mig, hvor vi gennemgår det detaljer, hvordan de kan løse tingene konkret i deres virksomhed derfra. Og ja, som du siger, er der noget fedt, altså folk synes, at det er federe at få lov at snakke med en founder end...
en sælger eller en junior BDR eller hvad det måtte være. Så jo, selvfølgelig, nu er det jo alligevel mig, er med på mødet så kan vi lige så godt slå.
Lars Nielsen (28:23)
Jeg synes, det er ret fedt. det helt klart, at det er et råd, vil give videre til alle andre derude, hvis founderen har tid og lyst til det. Fordi det er det også noget, personligt, selvom jeg... Jeg vil bare lige sige, hader at blive ringet op på de der telefonsælger. Det gør jeg virkelig. Men hvis jeg bliver ringet op, og der en, siger, er en founder her, der godt vil bruge tid, så vil jeg alt andet lige i fald være mere interesseret i at tage det i opkald på tingene.
Anders Eiler (28:45)
Hmm.
Og selvfølgelig
kan vi gå galt i byen, vi forsøger virkelig at gøre vores hjemmearbejde og sikre, at dem vi ringer til, dem har vi faktisk tjekket, okay vi tror på, at vi kan komme ind og lave noget fedt sammen med dem. Vi tror på, det her er et godt match til vores produkt. Så vi gør vores hjemmearbejde så vi ikke bare ringer random til alle mulige forskellige, men faktisk tager dem, hvor vi mener, kan komme med noget fedt, præsenterer det for dem, så må vi se, om der er interesse eller ej. Prøve at gøre det. Jeg hader også blive ringet op til højre venstre.
Men når man gør sit hjemmearbejde, så synes jeg faktisk, er okay. Fordi så kommer vi faktisk med noget der forhåbentlig kan skabe værdi på begge sider af bordet.
Lars Nielsen (29:21)
Ja.
Men det er også uden at vi skal tage en lang snak omkring den del. Vi skal så meget videre i manuskriptet. Men du siger netop det her med, du har gjort det nogen tanker på den lead liste, skal ud. Fordi mange gange, når du bliver ringet op, er det så tydeligt, at de bare fået ind alen lange liste, ved. Har du telefonabonnement? Hvad bruger du af strøm? Og så videre. Der er slet gjort nogen tanker bagved. Ja, nå.
Anders Eiler (29:54)
Der har vi
lavet alt skrald ind, skrald ud. Når du gør det her, fordi du heller ikke har lyst til at ringe til 1000 mennesker og så virke som en kæmpe klovn, fordi de husker sgu lige et navn bagefter.
Og det er jo så det næste, det når man er... Jeg står jo også på mål for virksomheden med mit navn. En ting er, at det den anden vej rundt, at jeg bruger mit navn til at brande virksomheden. Men mit navn står altså også på den anden vej med de ting, vi laver. Så man vil jo gerne sikre sig af det, man gør. Selvfølgelig skal det være i orden, fordi det er jo dit eget navn, står på det.
Lars Nielsen (30:28)
Det sidste spørgsmål, Anders, i forhold til det her, og det kommer med baggrund i, jeg er jo lidt en, lad os kalde det, SEO nørd eller jeg elsker hvertfald SEO Jeg synes, SEO er super interessant. Det er ikke noget, jeg har hørt dig nævne på noget tidspunkt. Har du en SEO strategi overhovedet, eller er det ikke noget, du lægger vægt på i din marketingstrategi?
Anders Eiler (30:51)
Jeg vil gerne gøre det mere. Jeg har ikke været god nok. Jeg har selvfølgelig sørget for, at den tekniske SEO og fundamentalerne og sådan noget, er i orden. Men det her med at... Altså... Jeg gider heller ikke få Chat-GPT til at lave 50 pissartikler, som jeg skal have oppe og ligge på en anden blog for forsøge at få klik ind fra nogen, der alligevel aldrig gider læse det. Altså det gider jeg ikke. Så sådan...
Nej, har ikke brugt nok krudt på SEO-strategi. Det er en af de ting, hvor jeg har valgt, at det ikke er det vigtigste lige nu. er nogle andre ting, der er nogle andre lidt mere kortsigtede mål. Jeg i virkeligheden løber efter nogle kortsigtede resultater, som der kan give noget her og nu. Men så håber jeg også, at vi lige nu er gang med at få lavet opdatering til hjemmesiden, så andre end mig faktisk kan lave ting på den, lave indhold på den. Så håber jeg også, at vi kan gøre mere af det i fremtiden, fordi jeg ved godt, at det skal være der, og det skal til det, og vi skal også gøre det mere.
Det er et bevidst fravalg for i stedet at fokusere tiden og energien på de ting, som der kan skabe nogle kortsigtede resultater, som er det, skal til for at etablere forretningen. Simpelthen få kunder og omsætning ombord til, du har en forretning, kan bygges videre på.
Lars Nielsen (32:04)
Fedt.
Anders Eiler (32:04)
Og så igen,
Red Ocean. Prøv lige at tage de fleste nøgler i mit space, og så forsøg at rank på dem. Det er ikke der, de laver de her brugter, de hænger. er nok også det. Jamen det også det. Du kan ikke komme udenom en søgemaskine, selvfølgelig skal du gøre det. Men hvor meget vil jeg få ud af at bruge 10 timer om ugen på det, versus de andre initiativer, eller versus at bygge produkt, og alle mulige andre ting.
Lars Nielsen (32:13)
at du er oppe i munden og er meget stor stort for dig.
Anders Eiler (32:31)
Så når du ikke har penge til bare at hyre to folk til at stå for det, men du skal prioritere det op imod den tid, har tilgængelig alle de andre initiativer og opgaver, du har. Ja, jeg har simpelthen bare valgt at fokusere på noget, kan skabe nogle kortsigtede resultater, som vi kan bygge ovenpå derfra, og så må det komme bagefter.
Lars Nielsen (32:50)
Og det synes jeg er en vigtig læring det der med, og som du siger, fokus på det, giver mig noget nu. Når man så har fået den succes, man skal til, og du har penge i kassen til det, så kan man begynde at betale sig fra det enten at noget ekstern bureau ind, eller hyre internt til at lægge en strategi på den del. Og så giver det jo bare en øget inflow hen ad vejen
Anders Eiler (33:14)
Lige præcis.
Lars Nielsen (33:16)
Anders, skal så til at begynde at runde af. Inden vi helt afslutter, du så ikke bare lige få at gøre os alle sammen kloge, og nu er jeg selv solo founder, så jeg er spændt på høre den her. Hvad er den største udfordring i forhold til at opbygge et brand, når du har startet eller i den rejse du har været på?
Anders Eiler (33:38)
Disciplin.
Du er nødt til at være mega konsistent og konsekvent i det du gør. Fordi hvis du skal opbygge et personligt brand, fx på LinkedIn eller på YouTube eller alle mulige andre steder, det gør du ikke med én video. Det gør du da ikke med 10 opslag eller med 100. Det er hele tiden, at du skal være disciplineret og du skal være konsistent i, og du er nødt til blive ved med at lægge noget op, du nødt til blive ved med at relevant, du er nødt til blive ved med at være top of mind, og så kommer det. Det kommer henover tid.
Altså jeg kan jo se på min egen profil, ikke? Da jeg startede for halvandet år siden med sådan for alvor at gå op i LinkedIn, der havde jeg 2500 følgere. I dag der nærmer jeg mig 7000. Så det virker og det ramper op lige så stille hen ad vejen. Men, hold kæft, hvor er det også nemt at tænke, jeg gider fandme ikke mere nu. Nu har jeg postet tre gange om ugen i tre måneder, der sker ikke en skid. Nej, det tager længere tid end det. Så for mig, når man virkelig skal koldstart den der
Det er simpelthen disciplinen at blive ved med sige til dig selv, consistency is key. Du skal bare blive ved. Det skal nok komme. Det kræver selvfølgelig, du også har noget fedt at fortælle og alt det der ikke, antage, at du har bare det, at du har et projekt, brænder for. Det behøver sgu ikke engang være, fordi det du skal fortælle om det er mega spændende, men bare det, brænder for det. Så skal der også nok være nogle andre, gør det, som der så gider at følge med, fordi du fortæller oprigtigt og enthousiastisk og engageret omkring det.
Men det er i hvert fald min oplevelse, når du skal koldstarte den der, så er det simpelthen at bare blive ved med at køre på og komme ud, så mange steder du overhovedet kan for at fortælle om det.
Lars Nielsen (35:15)
Det synes
Og det er bare den lange, hårde, seje vej, som du selv siger, bliv ved, bliv ved, bliv ved. Selvom man ikke føler, virker i starten, så skal det nok komme.
Anders Eiler (35:49)
Hør, hør, du... Ja.
Og medierne fortæller kun omkring solstrålehistorierne, og dem der går fra 0-100 på ingen tid og sådan noget, det der overnight-succes og sådan noget, kan godt være, succesen kommer over natten, men du har altså brugt fem eller ti år på at komme til dagen inden. Så... Så... Man kan nogen gange... Jeg kan i hvert fald godt selv blive lidt... Jeg ved ikke om forblændet, er ikke det rigtige ord, men man kan godt...
Jeg kan godt, når man læser og de her historier, kan man godt tænke, for helvede mand, hvis de kan, hvorfor kan jeg så ikke, og hvorfor æder det en og andet med det tredje ikke. Men så skal man bare huske, at for hver gang der er sådan en af de der historier, så er der bare tusinde andre, der er nødt til at køre den der, og der er nødt til at koldstarte den der, og gøre det på det lange, hårde seje træk Så er der nogle, er gode, og de rammer den bare lige i røven, og det kører bare fra starten og sådan noget. Men alle os andre, det er det lange seje træk.
Lars Nielsen (36:42)
Men Anders, vil du ikke også give mig ret i, nu kommer vi begge to i et eller omfang i det her startup-space ud, det skal lyde alt for smart. Vil du ikke også give mig ret i, at næsten bag hver eneste solstrålhistorie, så står der også en person, måske i fem eller ti år har gjort en lang sej kamp måske en dag failet med et par eventyr, før de når helt frem til den her solstrålhistorie. Det er sjældent at nogen, sætter sig ned. Nu starter jeg, og tre måneder efter, så er det bare en kæmpe succes.
Anders Eiler (36:49)
Mmm.
Altså jeg kender i hvert fald
Lars Nielsen (37:16)
Nej. Så man kan sige, takeawayen her, er det, det er lange seje træk
Anders Eiler (37:22)
Det er bare keep grinding.
Lars Nielsen (37:25)
Yes. Nå, vi skal til at runde af. Anders, inden vi så lige laver den helt klassiske med, hvor man kan finde dig osv., kan du så ikke lige bare lige som en afrunding lige forklare lidt omkring, eller fortælle os lidt omkring, hvor er Herodesk på vej hen lige i pt. Du har lige ansat din første medarbejder,
Anders Eiler (37:29)
Ja, jeg har forføjelighed, som vi kunne snakke i.
Ja.
Ja, vi har lige ansat. Vi er jeg. Det sådan vane ting, jeg siger vi, når det er i virksomhed. Men nu er vi faktisk vi, fordi vi ansatte Sarah i starten af november, og hun har været i gang i fem uger nu. Sarah hun er Customer Succes Manager. Så tanken er, at hun skal overtage som ad af den kundevendige dialog, som vi kan slippe afsted med, så jeg kan fokusere endnu mere på produktet, på udviklingen og på alt det, hører til der. Dels er det, er bedst til, dels det, jeg synes, er sjovt.
Og så er vi på vej derhen, hvor at... Så vi rammer vores budgetter for i år. Det rigtig positivt. Og hvis vi fortsætter med det, så bliver vi også cash flow positive i midten af næste år. Og så er det sådan set vores egne ambitionsniveauer, der styrer det derfra. Så jeg er rigtig spændt på næste år. Vi kommer med nogle rigtig spændende ting til produktet, som jeg tror virkelig kan hjælpe mange små og mellemstore virksomheder med deres kundeservice.
Så det glæder jeg mig rigtig meget til. Der er hel del af kunstig intelligente inden over men det ikke... Jeg tror, jeg hørte en anden podcast her, hvor de sagde, at det her med virksomheden, brander sig med AI power, this and that. Lige om lidt kommer de til at svare til sige, at mit produkt er powered by electricity. Det bliver så mainstream, det bliver så ligegyldigt naturligt forventet, at det er ikke en ting længere.
Lars Nielsen (39:05)
Ja.
Anders Eiler (39:10)
Så for mig, handler det om at kigge på, hvordan kan vi bruge den her teknologi til at gøre kærneproduktet og til at øge værdien af kærneproduktet overfor kunden, i stedet for bare at plastre AI Power, this and that på hjemmesiden. Så det glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde videre med. Der kommer vi med nogle rigtig spændende ting til kundeservice, som jeg tror, de her små mellemstore virksomheder kan bruge.
Lars Nielsen (39:33)
Så 2025 bliver et godt år.
Anders Eiler (39:37)
Det bliver også et godt år.
Lars Nielsen (39:39)
Det bliver også et godt år.
Anders Eiler (39:40)
Det bliver også et hårdt år, men det bliver også et godt år.
Lars Nielsen (39:42)
Hahaha
Anders, hvor kan vi finde dig henne hvis vi gerne vil ind og følge dig, og hvis der er nogen, er interesseret i at kigge nærmere på Herodesk
Anders Eiler (39:55)
LinkedIn er der jeg er mest og er der jeg lettest at få fat i. På LinkedIn poster jeg hver gang jeg har noget nyt og spændende at fortælle omkring både virksomheden og mine tanker og holdninger omkring alt muligt andet i hele iværksætter og kundeservice, tech startup og livet. Så find mig inde på LinkedIn. Det skulle være rimelig lige til. så hook op med mig der og skriv til mig, så kan vi tage den derfra.
Lars Nielsen (40:21)
Og hvad hedder hjemmesiden? Bare for lige har den med os.
Anders Eiler (40:24)
Hjemmesiden hedder Herodesk.io
Lars Nielsen (40:27)
Fantastisk. Og vi linker selvfølgelig til det hele i Show Notes, så folk lige nemt kan gå ind og finde det derinde. Tusind tak for din tid,
Anders Eiler (40:34)
Yes.
Det er mig, der takker.
Lars Nielsen (40:39)
Vi lyttes ved derude. Hej alle sammen.